Επιλέγοντας κρασί από ένα ράφι

Αρχική

>

Καταναλωτές, Oινοποιεία

>

Εγώ ο καταναλωτής

> Επιλέγοντας κρασί από ένα ράφι
Επιλέγοντας κρασί από ένα ράφι
Αξιολόγηση άρθρου: 5,0
Ο χρόνος είναι ασφαλώς πολύτιμος σε όλους μας, αλλά οι επιλογές μας και ιδίως αυτές σε είδη διατροφής ή κατανάλωσης ποτών (αλκοολούχων ή μη) δεν είναι σωστό να γίνονται βιαστικά.
 
Εμείς εδώ αναφερόμαστε στο κρασί, που είναι και το κύριο θέμα της ιστοσελίδας. Είναι γεγονός πως όταν οι καταναλωτές επιλέγουμε κρασί από ένα ράφι καταστήματος πώλησης ποτών ή σούπερ μάρκετ, ελκυόμαστε κυρίως από την ετικέτα του. Το κακό όμως είναι ότι δίνουμε μεγάλη σημασία, στα χρώματα και στα σχέδια και πολύ λίγο σε ό,τι αναγράφεται πάνω σε αυτή.
 
Το κρασί είναι ένα ευπαθές προϊόν και παρότι δεν αναγράφεται ημερομηνία λήξης, τα περισσότερα θα πρέπει να καταναλώνονται φρέσκα, ένα ως τρία έτη από την παραγωγή τους. Από την άλλη μεριά, η ένδειξη έτους συγκομιδής είναι προαιρετική αλλά τις περισσότερες φορές ευτυχώς αναφέρεται.
 
Όταν ένα κρασί παραμένει στο ράφι ενός καταστήματος και μάλιστα σε ακατάλληλες συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και έντονου φωτισμού, αλλοιώνονται τα χαρακτηριστικά του ή ακόμη χειρότερα μπορεί να έχει οξειδωθεί (χάνοντας την φρεσκάδα του και τα αρώματα του). Γιαυτό λοιπόν την επόμενη φορά που θα επιλέξουμε κρασί από ένα ράφι, πρέπει να δώσουμε την απαραίτητη προσοχή στην ένδειξη του έτους, μας προφυλάσσει από πολλές λάθος επιλογές.

Σχόλια

  • (29.12.2017)

Όνομα

Email

Πείτε μας τη γνώμη σας

Βαθμολογήστε το