Θερμοκρασία σερβιρίσματος

Αρχική

>

Καταναλωτές, Oινοποιεία

>

Εγώ ο καταναλωτής

> Θερμοκρασία σερβιρίσματος
Θερμοκρασία σερβιρίσματος
Αξιολόγηση άρθρου: 0
 Η σωστή θερμοκρασία σερβιρίσματος ενός οίνου παίζει καθοριστικό ρόλο στα αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά του. Η ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος, τις περισσότερες φορές, αναγράφεται επάνω στη φιάλη, αλλά όταν αυτό δεν συμβαίνει, υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες που μπορούν να μας βοηθήσουν.

Λευκά : Οι λευκοί οίνοι σερβίρονται σε θερμοκρασία από 8 ως 13 0C.

Αν οι πληροφορίες της ετικέτας του οίνου που πρόκειται να καταναλώσετε, αναφέρουν ένα ελαφρύ λευκό οίνο, τότε ιδανική θερμοκρασία είναι 8 ως 10 0C. Αν αναφέρουν ένα πιο πλούσιο και πιο γεμάτο κρασί, τότε η θερμοκρασία που σερβίρετε θα πρέπει να είναι 10 ως 12 0C. Στις πιο σπάνιες περιπτώσεις σύνθετων και παλαιωμένων οίνων, η θερμοκρασία σερβιρίσματος είναι 12 με 13 0C.

Ροζέ : Τα ροζέ κρασιά, που τις περισσότερες φορές είναι φρέσκα και ξηρά, σερβίρονται από 8 ως 10 0C.

Κόκκινα : Οι ερυθροί οίνοι συνήθως σερβίρονται σε θερμοκρασία από 12 ως 18 0C.

Αν οι πληροφορίες της ετικέτας του οίνου που επιλέξατε, αναφέρουν ένα ελαφρύ ερυθρό οίνο με ήπιες τανίνες, τότε η ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος είναι 12 με 14 0C, ενώ ερυθρά με πλούσιες τανίνες και πιο γεμάτο σώμα σερβίρονται από 15 ως 18 0C.

Αφρώδεις : Οι αφρώδεις οίνοι συνήθως σερβίρονται από 6 ως 9 0C.

Γλυκά : Οι γλυκοί οίνοι συνήθως σερβίρονται από 6 ως 8 0C.

Συμβουλή : Ένα κρασί που πρόκειται άμεσα να καταναλώσετε, φροντίστε η θερμοκρασία του να είναι ένα με δυο βαθμούς χαμηλότερη από τις παραπάνω αναγραφόμενες. Αυτό γιατί η θερμοκρασία του ανεβαίνει γρήγορα, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.  

 

* Μάρμαρα:  Αφοι Παπαϊωάννου Ο.Ε    www.marmarodomi.gr

Σχόλια

Όνομα

Email

Πείτε μας τη γνώμη σας

Βαθμολογήστε το