Οίνος & Φιλοσοφία

Οίνος & Φιλοσοφία
Αξιολόγηση άρθρου: 0
 

Το δώρο των Θεών στους ανθρώπους, ενέπνευσε πολλούς από τους γνωστούς φιλοσόφους, ποιητές και ιατρούς της αρχαίας Ελλάδας. Η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία το ανέδειξε και το εξάπλωσε σε ολόκληρο τον τότε κόσμο. Η γνώση αυτή πέρασε από τους Ρωμαίους στους Γαλάτες, τους πρώτους που χρησιμοποίησαν βαρέλι για την αποθήκευσή του κρασιού. Με την εξάπλωση του χριστιανισμού, και την συνύπαρξη μοναστηριών και αμπελώνων, η Γαλλία διαμόρφωσε αυτό που ονομάζουμε σήμερα ως οινική κουλτούρα.

 


Πολλές είναι επίσης οι χώρες που συνέβαλλαν, και ακόμη συμβάλλουν στην βελτίωση της παραγωγής του οίνου σε όλα τα στάδια. Αλλά σε όλη αυτή την πορεία του οίνου που εξελίσσεται διαρκώς μέσω της επιστήμης, δυστυχώς απομονώθηκε η οινική κουλτούρα από την κουλτούρα την ίδια.


Η οινογευσία έχοντας φτάσει σε υψηλότατο επίπεδο, γίνεται δυσπρόσιτη και ακατανόητη στο μέσο καταναλωτή που τρέχει να ικανοποιήσει ένα μοδάτο τρόπο ζωής. Και ενώ πια είμαστε ικανοί να συνδέσουμε τα πλέον εκλεπτυσμένα πιάτα με συγκεκριμένο κρασί, ξεχάσαμε τη σύνδεση του αγαπημένου μας οίνου με τη φιλοσοφία, και την ζωή μας.


Τόσο ο οίνος όσο και η φιλοσοφία οφείλουν να μοιράζονται ανάμεσα στους ανθρώπους, και να προσφέρουν ένα καλύτερο τρόπο ζωής, με βάση την πνευματική ηρεμία και την ψυχική γαλήνη. Εμείς, εννοώντας όλους εμάς, θα έχουμε ένα διαδικτυακό χώρο συμποσίου, στον οποίο παρουσιάζονται διάφορα θέματα και ο καθένας μπορεί να πει τη γνώμη του - με μόνες προϋποθέσεις την καλή συμπεριφορά και τον σεβασμό στις απόψεις των άλλων. 

Σχόλια

Όνομα

Email

Πείτε μας τη γνώμη σας

Βαθμολογήστε το