Η τιμή μιας φιάλης κρασιού

Αρχική

>

Καταναλωτές, Oινοποιεία

>

Εγώ ο καταναλωτής

> Η τιμή μιας φιάλης κρασιού
Η τιμή μιας φιάλης κρασιού
Αξιολόγηση άρθρου: 5,0
Το κρασί είναι ένα προϊόν που η τιμή του εξαρτάται από πολλούς παράγοντες
 
- Για να παραχθεί μια φιάλη οίνου απαιτείται περίπου ένα κιλό σταφύλι. Το κόστος οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου ποικίλει από 20 λεπτά το κιλό ως περίπου ένα ευρώ. Υπάρχουν όμως ποικιλίες, όπως το Ασύρτικο Σαντορίνης, που η τιμή φτάνει και τα 3 ευρώ το κιλό.

- Οινοποιητικός εξοπλισμός: Σπαστήρες, σταφυλοπιεστήρια, αντλίες, φίλτρα, οινολογικά προϊόντα για την βελτίωση της ποιότητας του οίνου, δεξαμενές, βαρέλια, γεμιστικά μπουκαλιών, μπουκάλια ή ασκοί, πώματα, ετικέτες και ένα σωρό άλλα Η ποιότητα και η τιμή του οινοποιητικού εξοπλισμού ποικίλει, και φυσικά επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την τιμή του κρασιού.
 
- Κάθε προϊόν για να καταφέρει να γίνει γνωστό στον καταναλωτή, απαιτεί και το κατάλληλο marketing: Κανάλια διανομής, δηλαδή άτομα ή επιχειρήσεις που συμμετέχουν στη διαδικασία διακίνησης του κρασιού, ώστε να φτάσει αυτό στον καταναλωτή (απευθείας πώληση, προσωπικοί πωλητές, χονδρέμποροι, εμπορικές αντιπροσωπίες, λιανοπωλητές ). Προώθηση, δηλαδή διαφήμιση, πρακτικές πώλησης (εκπτώσεις, δωρεάν δείγματα, παρουσιάσεις κ.α) και δημόσιες σχέσεις. Όλα τα παραπάνω, ασφαλώς και επηρεάζουν την τιμή μιας φιάλης οίνου.
 
- Τέλος, η αυξανόμενη ζήτηση και οι φόροι αυξάνουν και τις τελικές τιμές ενός οίνου.
 
Πριν λοιπόν απαντήσουμε στην ερώτηση αν μια φιάλη οίνου είναι ακριβή, θα πρέπει να σκεφτούμε όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις δικές μας προτιμήσεις. Θέλουμε ασκό ή φιάλη, προτιμούμε γνωστά εμπορικά ονόματα ή μας αρέσει να δοκιμάζουμε και άγνωστα, επηρεαζόμαστε υπερβολικά από την ετικέτα ή όχι, θέλουμε φρέσκο κρασί δεξαμενής ή ωρίμανσης σε βαρέλι, από που επιλέγουμε να αγοράσουμε το κρασί κ.α
 
Όλοι μιλούν για σχέση ποιότητας τιμής, αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε ότι οι προτιμήσεις μας είναι επίσης πολύ σημαντικές, όταν σκεφτόμαστε την τιμή μιας φιάλης οίνου.

Σχόλια

  • (07.03.2018)

Όνομα

Email

Πείτε μας τη γνώμη σας

Βαθμολογήστε το